»Dem vi taler om« - etniske minoriteter i danske nyhedsmedier


Arrangør
Ansvarlig Presse
Sted
Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15 , Copenhagen , Denmark
Starttidspunkt
28. februar 2017 - 18:30
Sluttidspunkt
28. februar 2017 - 20:00
Beskrivelse

✖︎ Paneldebat og lancering af "Dem vi taler om" ✖︎

En helt ny undersøgelse lavet i samarbejde mellem Ansvarlig Presse og Center for nyhedsforskning på RUC viser, at etniske minoriteter er voldsomt underrepræsenterede som kilder i danske nyhedsmedier.

Selvom vores medier flyder over med nyheder og debatstof om migration, integration, flygtninge og indvandrere, så er vores journalister ikke tilbøjelige til at give minoritetsborgere plads og taletid i medierne. Når de kommer til orde, er det typisk som kilder i historier om kriminalitet, integrationsproblemer og religion. Det er med til at skabe fordomme, stereotyper og en skævvreden opfattelse om en gruppe medborgere i vores samfund.

Hvad gør det for den »demokratiske samtale«, at en tiendedel af befolkningen er næsten fraværende, og hvordan får vi flere med?

-----------------------------------------------

✖︎ Sociolog og medstifter af Ansvarlig Presse, Aydin Soei møder formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge og nyhedschef for TV2 Nyhederne Jacob Kwon samt chefredaktør for Ekstra Bladet Karen Bro i en paneldebat om mediernes ansvar for repræsentationen af etniske minoritetsborgere.

✖︎ Spørgepanel: Alaa Mourad, medie- og kommunikations bydelsambassadør for Vollsmose og Nibras Aziz, tidligere forkvinde i Vollsmose ungdomsråd.

✖︎ Moderator: Journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud.

------------------------------------------------------------------
OM ANSVARLIG PRESSE:
Ansvarlig Presse har siden 2007 lavet foredrag og debataktiviteter for mediebrugere om pressen.

Samtidig bidrager foreningen til en diskussion og debat internt i mediebranchen om etik og kilderepræsentation for at kvalificere og nuancere den journalistiske praksis, bryde med stereotyper og rette fokus på den journalistiske ansvarlighed.

Følg os på Twitter: https://twitter.com/ansvarligpresse.
Og læs mere om foreningen her: http://ansvarligpresse.org/

Debatten er en del af kbh læser og tidsskriftet Marronages arrangementer på Københavns Hovedbibliotek.

Tilbage