F-gruppen

F-gruppen arbejder med emner inden for Feminisme, vi formidler os igennem forskellige medier, som tekster, podcasts, billeder, video og meget andet. 


Et opråb


som det ser ud nu er der en faglig storkonflikt igang, mellem offentligt ansatte og regeringen, og der er blæst til strejke d.4 april, det er bla. pædagoger, lærer og sundhedspersonle der  tager del i denne konflikt, da deres rescorcer og arbejds vilkår er for ringe.
Udfaldet af denne konflikt kommer også til at have betydning for transpersoner, da ringere vilkår og rescourcer for sundhedpersonale, også kan komme til at  påvirke vores adgang til sundhedsvæsnet og kvaliteten af vores behandling, nogen er sikkert ikke påvirket af dette da i har adgang til privat behandling eller selv kan betale i udlandet, men mange andre transkønnede har ikke rescorserne eller pengene, og er derfor afhængige af det offentlige, til at få den hjælp de skal bruge.
Vi har brug et sundhedssystem der fungerer, hvis vi vil leve et ordenligt og langt liv, og det er derfor vigtigt at de offentligt ansatte, får alt [...]

Læs Videre

Hverdags transfobi #2 Når man bliver kvalt i tolerance

som transperson oplever man ofte, at støde ind i de der typer mennesker, som insiterer på at de skal vise sig som tolerante og progressive, og selv om de er velmenende og prøver at være søde og åbne, ender som regel med at være nedladende, umyndiggørende, stødende, chikanerende og bare skide irriterende.
Jaja... De mennesker der gør de her ting mener det jo godt, men de ender alligevel med at jokke gelvaldigt i spinaten, og gøre skade selvom det ikke var intentionen.
Det ødelægger vores dag/aften når vi hele tiden skal konfronteres med vores kønsidentitet, vi føler os mindre værd når vi hele tiden åbenbart skal have godkendt vores tilstedeværelse, vi bliver umyndiggjorte når alle hele tiden skal gøre sig kloge på vores sundhed, og det er ydmygende når folk lige synes at de skal kommentere og rette på vores udseende.

Kommer vores [...]

Læs Videre

Stadigvæk træt af pis #2

Stadigvæk træt af pis # 2 Når man står midt i det

 

De fleste af jer har nok prøvet det, man står det ene øjeblik og passer sig selv og hygger sig, og det øjeblik, står man midt i en fysisk konfrontation.
Hvordan udfaldet af konfrontationen bliver er altid forskelligt, men der er en række at ting man selv kan gøre, for at øge chancerne for, at man kommer helskindet ud af den.
Det skal lige tilføjes at dette ikke er en tekst der fortæller en om hvordan man lettest får det sorte bælte i Ninja, eller hvordan man bliver uovervindelig i en slåskamp, dette er en tekst der er ment til at give de redskaber der skal til at gøre det lettere at komme ud af en farlig situation.

 

Hav en klar idé om hvad du gør
Det første og vigtigst er at du har en klar idé om hvad du gør, hvis lortet falder ned om ørerne på dig. Fysiske [...]

Læs Videre

Stadigvæk træt af pis #1

Når du træder ud af døren!

De fleste gange man udsættes for chikane når man er ude i verden, kommer oftest som en overraskelse, og man ville altid ønske at man var lidt bedre forberedt end man var, eller at man havde tænkt lidt længere fremad.

Her kommer der en række af ting som generelt er gode at huske på, inden man går ud af døren, da de kan hjælpe en til at komme ud af farlige situationer eller helt at undgå dem.

 

1: Sørg for ordenlig transport!
Det er som oftest turene til og fra steder hvor man er mest udsat, så derfor er transport et vigtigt nøgleord, da det at tage alene hjem, godt kan hen og blive en ubehagelig oplevelse.
Her kommer en række af gode råd til hvordan man kommer nemt og sikkert fra A til B.

- Skaf en cykel! Cyklen er guld værd når man skal steder hen, man kan hurtigt komme frem, og man kan let cykle fra ubehagelige typer hvis det [...]

Læs Videre

Vi er her endnu og vi er Stadigvæk trætte af pis!!!

Stadigvæk træt af pis! #intro

For efterhånden en hel del år siden, var der en gruppe af queers der udgav en længere artikel om det at blive udsat for vold og diskrimination, og om hvordan man takler systematisk vold, samt at blive konfronteret med sin seksualitet og kønsidentitet, igennem hverdagen.
Denne artikel tog hånd om emner som fysisk selvforsvar, historier om homofobi og queer bashing fra det virkelige liv, verbale comebacks og meget andet brugbart.

På trods af at det er mange år siden artiklen blev skrevet, så er vold, chikane og diskrimination stadig en virkelighed for Transpersoner og queers. "Stadigvæk træt af pis" kommer til at være en post-serie, hvor vi i hver post vil tage hånd om et nyt emne, der handler om at forsvare sig imod de former for vold og diskrimination, man bliver udsat for som kønsminoritet eller seksuel minoritet. Hermed vil vi stille en række ressourcer [...]

Læs Videre

Lidt om digitalt selvforsvar

Internettet er efterhånden et meget kraftigt værktøj at gøre brug af, og bliver stigende grad en langt stører del af vores alles hverdag, internettet kan bruges af aktivister til at kommunikere med omverden og med hinanden, der ud over spiller det også en meget væsentlig rolle når det kommer til organisering aktivist grupper, demonstrationer, aktioner og meget mere.
Internettet bliver i højere grad brugt i vores privatliv til at holde styr på private gøremål og hverdags livet, såsom håndtering af løn, uddannelse, arbejde, sundhed og meget andet.

Problemet med internettet er dog at det også er væsentligt nemmere for uvedkommende at skaffe sig adgang til personlige oplysninger, eller informationer der kan være ødelæggende for både privatpersoner, aktivist grupper, organisationer og lignende.
Gå ikke udfra at din cloud service, eller de sociale medier [...]

Læs Videre

Hverdags transfobi #1

Hverdags transfobi #1 ikke at have ret til at gå på toilettet.

Det kan meget ofte være en stor udfordring for transpersoner, at gøre noget så banalt som at gå på toilettet når man er ude eller i byen, da nattelivet og bylivet generelt bare ikke er designet til at der er plads til at man falder uden for cis-normen eller det binære kønssystem. Det kan pludselig være meget intimiderende at fortage et simpelt toilet besøg, Da chikanen på toilletet er ekstremt ubehagelig og invasiv, Det kan meget ofte være det der gør, at man vælger at gå hjem, eller ødelægger ens aften, da toilet muligheder er ret essentielle, men dem der er, har man ganske simpelt ikke ret til at bruge, eller kan være ubehagelige eller decideret farlige at gøre brug af.

Hvad kan man gøre som transperson:

Det hjælper at være flere; er man en gruppe transer i byen, kan det [...]

Læs Videre

F-gruppen melder sig på banen

Så er tiden kommet hvor F-gruppen er klar til at melde sig på banen, her vil vi se frem til at dele vores reflektioner, debat indlæg, rescoucer, politik udvikling og andre indslag

Få opdateringer fra denne blog