Blogs

F-gruppen

Lidt om digitalt selvforsvar

Internettet er efterhånden et meget kraftigt værktøj at gøre brug af, og bliver stigende grad en langt stører del af vores alles hverdag, internettet kan bruges af aktivister til at kommunikere med omverden og med hinanden, der ud over spiller det også en meget væsentlig rolle når det kommer til organisering aktivist grupper, demonstrationer, aktioner og meget mere.
Internettet bliver i højere grad brugt i vores privatliv til at holde styr på private gøremål og hverdags livet, såsom håndtering af løn, uddannelse, arbejde, sundhed og meget andet.

Problemet med internettet er dog at det også er væsentligt nemmere for uvedkommende at skaffe sig adgang til personlige oplysninger, eller informationer der kan være ødelæggende for både privatpersoner, aktivist grupper, organisationer og lignende.
Gå ikke udfra at din cloud service, eller de sociale medier hvor du har dine profiler med private oplysninger, organisations strukturer, informations udvekslinger mellem dig og dine kammerater, bare bliver holdt beskyttet af sig selv, tvært imod de fleste store social-medie udbydere, så som facebook, google osv. Lever af at sælge oplysninger om deres brugere til tredje parter, og deler dine oplsyninger med efteretnings tjenester og andre myndigheder.

Jeg kunne skrive en hel masse om sikkerheds-kultur, kryptering og open-source, men siden det allerede er blevet gjort så mange gange, synes jeg ikke at der er nogen grund til at genopfinde den dybe tallerken.

Jeg har derfor valgt at lave en rescouce liste, med en lang række meget vigtige og anbefalelses-værdige redskaber, til at holde data sikkert med.

Sikkerheds guides:

    DIY feminist cybersecurity :  meget let-læselig, let forståelig og enkel, den tager en eftermiddag at læse og forstå, og har man gjort det, er man godt med når det kommer til sikkerhed

  Riseup kollektivets sikkerhed guide : En del mere detaljeret og advanceret, men er en god supplering hvis man har styr på det basale

Surveillance self-deffence project : En guide lavet af Electronic frontier foundation, den rummer guides til brugen, af en lang række væsentlige sikkerheds værktøjer og meget andet

 

Andre brugbare rescoucer:

Who has your back scorecard : Her kan du se, hvilke internettjenester der udlevere din data, hvilken slags data, og hvad de gør for at beskytte din data

Secure messaging scorecard : Dette er et scorecard hvor du kan se hvilke kommunikations tjenester der er de mest sikre at bruge, (dette scorecard er dog igang med at blive opdateret)

 

Det var sådan cirka det for nu,  dette post vil blive opdateret løbende

Kalashnina
Skribent

F-gruppen arbejder med emner inden for Feminisme, vi formidler os igennem forskellige medier, som tekster, podcasts, billeder, video og meget andet. 

Recent posts: