Manosfæren

PUAs, Incels, MGTOWs, Red pillers, meninists, MRAs og misogyne trolls. Velkommen til Manosfæren hvor vi undersøger og dokumenterer de kvindefjendske eller anti-feministiske afkroge af internettet. Trigger Warnings for Sexisme, Racisme, homofobi, transfobi og ekstrem voldelig og hadeful retorik.


Hvad er ‘TERFs’, og hvorfor er disse “feminister” så vrede på transkvinder?

Denne weekend blev London Pride standset af en lille gruppe kvinder, der blokerede den, indtil de fik lov til at gå forrest og dele anti-trans pamfletter ud til tilskuere. Gruppen organiserer sig under hashtagget #TaketheOut, altså tag L’et ud af LGBT. Læs hele artiklen her

Jeg kan ikke svare dig på det retoriske spørgsmål i min overskrift. Men kvinderne i London er ikke alene, og deres protest er ikke opstået ud af det blå. Der er såkaldte TERFS; Transekskluderende Radikal Feminister i stort set alle lande, der har en feministisk bevægelse.

Jeg ved vitterligt ikke, hvorfor nogle kvinder pludselig kaster alle deres kræfter ind i at få ekskluderet transkvinder fra feministiske rum, og kritiserer feministiske og LGBT organisationer for at sætte fokus på transkønnedes rettigheder. Mange af er feministiske veteraner og har kæmpet vigtige kampe for ligestilling.

Mit gæt er for det [...]

Læs Videre

Hvad er MRAs, MGTOWs, Incels, PUAs? Guide til manosfærens arter

Efter hvad der må betegnes som et kvindefjendsk terrorangreb i Toronto tirsdag 23. april 2018, er mainstreammedier begyndt at fatte interesse for de selvudnævnte ‘incels’, og hvad de er for nogen. Journalisterne på DR, New York Times, BBC mfl. er ved at få øjnene op for, hvad os der har holdt øje med manosfæren længe har vidst: Der foregår en radikalisering af mænd på digitale platforme — En radikalisering til kvindehad, der i ekstreme tilfælde, som hos Elliot Rodger og Alek Minassian udmønter sig i deciderede terrorhandlinger.

Men det er ikke kun incels der finder sammen, organiserer sig og radikaliseres på nettet. Den såkaldte ‘manosfære’ som vores blog er opkaldt efter, har mange forskellige grupperinger og dagsordener. Vi bringer her en hurtig guide til manosfærens arter.

Manosfæren er den dansk oversættelse af det engelske ’ [...]

Læs Videre

Chads, Stacys, Roasties og Hypergami: Guide til incel-sprog

Hvis du har læst vores blog om Incels (ufrivilligt cølibate) og deres online fællesskaber, kan det være, du er nysgerrig på at forstå tankesættet lidt mere.

Vi guider til de mest almindelige begreber fra Incel-sfæren, fra Chads til roasties. Trigger Warning for racisme, sexisme, transfobi og homofobi. Velkommen til kaninhullet!

Normies

Alle jer andre, der modsat Incel-fællesskabet ikke har set lyset og lever i sammensværgelsen/Gynocratiet. Jvf. The Matrix er det ikke synd for normies: “These people are still a part of that system, and that makes them our enemy.”

Incels

Fællesbetegnelsen for de ufrivilligt cølibat, der har erkendt, at det er samfundets skyld, ikke deres egen. De har alle mulige underkategorier for deres specifikke problemer: Gymcels, braincels, skincels, roidcels..

Stacy

Hende det hele handler om. De attraktive kvinder, som medlemmerne af incel-fællesskaberne gerne vil have fat [...]

Læs Videre

Incels, Røde piller og mænd der hader kvinder

Det kan være du for første gang i denne uge er stødt på begrebet ‘Incel’ og har undret dig over, hvad det er. Incel er en forkortelse af ‘involuntary celibate’, altså ufrivillig cølibat og er en betegnelse nogle grupper af mænd der gerne vil have, men ikke *kan* få sex bruger om sig selv.

I tirsdags kørte en mand ved navn Alek Minassian en varevogn ind i en gruppe mennesker i Toronto, dræbte ti og sårede 15. Inden angrebet, skrev han på Facebook:

"Private (Recruit) Minassian Infantry 00010, wishing to speak to Sgt. 4chan please. C23249161. The Incel Rebellion has already begun! We will overthrow all the Chads and Stacys! All hail the Supreme Gentleman Elliot Rodger!"

Minassians udråb om en 'Incel rebellion'  har fået mainstreammedier til at flyde over med artikler om hvad incels er, heriblandt BBC, New York Times og vores hjemlige DR, ligesom flere medier har lavet [...]

Læs Videre

Få opdateringer fra denne blog