Vidnesbyrd


Ny maraton-stream har indsamlet £30.000 for transkønnede børn

Igangværende online happening: Hades stream for hope. Ikke-binære TheymerSophie indsamler penge til hormonbehandlinger i UK ved at spille det nye Hades 3 dage i træk

Klagestorm: Personale på Center for Kønsidentitet kommer fra Sexologisk Klinik

Den 1. februar flyttede behandlingen af transpersoner i København officielt ud af psykiatrien. Men TransAktion tror, det blot vil føre til mere af det samme, fordi personalet og fremgangsmåden rykker med. Vi sad med, da de afholdte klageskrivningsworkshop på en lytter til transpersoners problemer med Sexologisk Klinik

Gamer indsamler over £250.000 til velgørenhed for transkønnede børn

Det oprindelige mål var at indsamlet $500. I mellemtiden har projektet udviklet sig til et talkshow med kendte transkønnede, gamere, musikere, og forfattere, og nok til at dække velgørenhedens udgifter i et år

Killjoy.dk kategoriseret som "voksenprodukt" af Facebook

Det er et tilbagevendende problem, at killjoy.dk får afvist annoncer pga ikke-eksisterende "seksuelt indhold" på vores side, men nu er vi blevet blokeret helt og aldeles. Selv for reklamer, der ikke linker til artikler, og indeholder meget lidt tekst.

Interview: "Nu undgår jeg faktisk helst at blande mig i debatter på Facebook"

I efteråret 2017 blev Maria Vicki Lindbaum udsat for det vi kalder en "cybermob", som chikanerede hende, sendte hadebeskeder og skrev grimme kommentarer om hendes person i massiv skala for at gøre hende tavs efter hun havde kritiseret fodboldlandsholdet for sexistiske kampråb på vejne af sin forening

Fotos fra 100-årsdagen for Stormen på Børsen

Den 11 februar 2018 tog en gruppe mennesker på gaden og trodsede sne og blæst for at mindes det nu 100 år gamle oprør af sultne arbejdsløse mod kapitalismens højborg. Her er vores beskedne forsøg på at dokumentere mindelsen. Albummet opdateres løbende som vi får nye billeder tilsendt.

Ja, transkønnede er "over-samplede" i Projekt SEXUS' spørgeskema undersøgelse

I går udbrød en ivrig diskussion på de sociale blandt transpersoner og vores bekendte over forskningsprojektet SEXUS, da en stor anddel transpersoner modtog invitationer til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse, der bl.a. i høj grad indeholder spørgsmål af sexologisk karakter.

Ikonisk transkønnet tegner slettet fra facebook på IDAHOT

I går blev Sophie Labelles facebooksider og hjemmeside hacked og slettet. I dag er hun ved at flytte til en ny adresse pga dødstrusler

Herskerteknikker kom i vejen for Sundhedsstyrelsens dialog med transpersoner

Sundhedsstyrelsen har i år holdt sin første åbne konference om transpersoners behandling i sundhedssystemet. Det har transmiljøet selvfølgelig en holdning til. Killjoy.dk har spurgt 8 af konferencens deltagere til deres oplevelser af denne historiske begivenhed.

Scener fra et feministisk forældreskab

Dette er en samling anekdoter, der skal give et indblik i livet som forælder med interesse i aktivisme.

Transkønnede i oprør over LGBT Danmark

LGBT Danmark samarbejder med og blåstempler Sexologisk Klinik. Det er ikke okay, sagde Niels Jansen, og mange har fulgt ham trop. Hør hvad Transpolitisk Forum, Copenhagen Pride, LGBT* Ungdom, Kris fra AIDS-Fondet og adskillige uafhængige transpersoner har at sige om fadæsen.

P4 Trafik København i facebookstorm for sexisme

P4 Trafik København oplever lige nu en storm af vrede, efter at have lagt et billede op med teksten "Nyt sikkerhedssele design giver 75% færre færdselsulykker" og en illustration af en kvinde, der er kneblet af en sikkerhedssele.

DF buhet ud ved Copenhagen Pride 2015

Da Københavns kulturborgmester Carl Christian Ebbesen gav tale til Copenhagen Pride 2015 blev der sagt tydeligt fra overfor DF’s deltagelse i Priden af en gruppe aktivister og tilløbere, der under talen viste bannere og råbte kampråb om racisme, homofobi og transfobi for at overdøve talen.

INGEN HOMOFOBI OG RACISME I VORES PRIDE!!

Her er den løbeseddel, der blev delt ud i forbindelse med en protest mod DF under Copenhagen Pride på Rådhuspladsen d. 15 august 2015

Djurs Sommerlands Racismeproblem

Djurs Sommerland blev gjort opmærksom på racistiske elementer i forlystelsesparken, men slettede i første gang kritikken fra sin facebookside uden klar afstandstagen fra racisme. Nu bliver der samlet underskrifter ind for at sætte pres på forlystelsesparken.

Interkøn i Danmark

I forbindelse med valgkampen 2015 har Intersex Danmark taget kontakt til en række politikere for at få bragt den dårlige behandling af interkønnede personer på dagsordenen. Man kan her læse, hvad de har at sige om situationen i Danmark.

Anbefalede Links om Transkønnethed

killjoy.dk's facebookside har modtaget en efterspørgsel på links til kilder om transkønnethed. Hermed giver Laura sine bud. Bemærk at dette er Laura's personlige anbefalinger, og at hun ikke taler på vejne af alle bidragydere til killjoy.dk.

Elvin og Elias' Tale ved IDAHOT 2015

Ved Copenhagen Pride's markering af IDAHOT på Rådhuspladsen d. 17 maj 2015 inviterede transaktivisterne Chris Magnild og Elvin Pedersen-Nielsen sig selv med som talere. Her bringes en kopi af talen.

Transkønnede inviterede sig selv op på talerstolen til IDAHOT 2015

Der var oprindeligt kun inviteret ciskønnede talere til IDAHOT - Den Internationale Dag Mod Homofobi og Transfobi, men to transpersoner inviterede sig selv med som talere til eventet - med opbakning fra eventets planlægger, Copenhagen Pride.