Opinion


Gør medicinsk transition til en rettighed

Min ide er ganske enkel: transition skal være en ret der bliver indført ved lov, ligesom retten til abort og sterilisation er indført ved lov. Og jeg mener at det er det mål vi allesammen skal arbejde imod

Ikke-binære følelser om #transvisibility

Vi ikke-binære er en gruppe, der er blevet overset. Det at vi mangler repræsentation og synlighed gør, at det er svært at kæmpe kampen imod vores egen diskrimination og undertrykkelse. Det er på tide, at vi begynder at slå i bordet for #non-binaryvisibility

"Kønsidentitet" er andetgørende og cissexistisk

Hvorfor har transpersoner en "kønsidentitet", hvor cispersoner har et "køn"? Selvom de to begreber skal dække over den samme hovedbetydning, får “kønsidentitet” en mere kunstig klang. Dels fordi det er et relativt nyt og for mange ukendt ord. Dels fordi det indeholder ordet “identitet”.

Vi vil have et sundhedshus, og det skal ligge her

Siri Bonde fra Feministisk Initiativ har fokus på minoritetsstress, og hvordan man som LGBTQ+ person mødes i sundhedsvæsenet, særligt i psykiatrien, ønsker et LGBTQ+ Sundhedshus i Region Hovedstaden og en feministisk gennemgang af lovgivningen

Til kamp for regional feminisme

Jeg hedder Susanne Langer, og de sidste seks år har jeg siddet i regionsrådet for Enhedslisten, hvor jeg har kæmpet for at synliggøre og dermed bekæmpe de strukturelle stopklodser, der forhindrer ligestilling

Stem for mere mangfoldighed i regionsrådene

Theis Liebach Smedegaard, kandidat for Alternativet til Region Hovedstaden skriver om vigtigheden af regionsrådsvalget, og om hvorfor han stiller op. Der er behov for mere diversitet i sundhedsvæsenet, PrEP, et ressourceteam for køn og seksualitet, og opgør med den måde, vi behandler transpersoner på.

Udgrænsning af transpersoner i diskussioner om køn

En refleksion over nogle af de cissexistiske måder transkønnedes erfaringer bruges i kønsstudie klasseværelset og hvordan disse er med til at holde os ude af vidensproduktion.

Er der plads til børn i din revolution, feminist?

Vi vil gerne bede dig tage en pause fra at smadre patriarkatet og lytte til et opråb fra os, som din revolution er i gang med at efterlade i børneværelset, overdænget med skyldfølelse og beskidte bleer.

Til transmindedag 2016

Fra 1. oktober 2015 til 30. september 2016 er der registreret 295 mord fordelt over 33 lande. Det inkluderer ikke selvmord og det inkluderer ikke dem der aldrig blev rapporteret.

Har MIX COPENHAGEN taget stilling til transploitation?

Overfloden af transfilm skrevet, instrueret, spillet og målrettet til ciskønnede er for mig et billede på en kultur, der finder transkønnede spændende på afstand. Man vil gerne fortælle og viderefortælle vores historier, men man formår ikke at integrere os som en del af det fortællende fællesskab.

Årets laks er rådden

Det er et tomt symbol, når LGBT Danmark giver en pris og et skulderklap til Folketingets Sundhedsudvalg, der ikke har gjort noget for transrettigheder. Politikerne er derimod medskyldige i diskriminationen af os, mener Transpolitisk Forum

Akademisk hyggesnak om døde transpersoner

I salen til forsvaret var publikum således ca 50% familie og venner og 50% bekymrede og vrede transkønnede. Lidt upassende var den joviale stemning måske, fordi det der blev presenteret var forskning i, hvad 50% af de tilstedeværende typisk dør af.

LGBT Danmark og Voldtægtskultur

Sorry, LGBT Danmark, men nej. Stilen er hverken mangfoldig eller bred til jeres Sankt Hans event, når jeres højest profilerede band synger en sang om at voldtage kvinder når de sover.

Skal transkønnede fjernes fra listen over psykiske lidelser? Debatten skal nuanceres

Den primære årsag til, at transkønnede får dårlig behandling, er ikke at diagnosen står på listen over psykiske lidelser. Den primære årsag er simpelthen, at transkønnede bliver diskrimineret inden for psykiatrien, punktum. De bliver altså behandlet anderles end andre patientgrupper inden for psykiatrien.

DET HER HANDLER IKKE OM TRANSPERSONER

Men hvorfor bliver medierne, politikerne og Amnesty ved med at hænge fast i at “transpersoner føler sig krænket”? Jo, vi føler os krænket. Men nyheden i forbindelse med rapporten er, at vi bliver krænkede. Det kan virke småt at gå så meget op i en enkelt formulering, men det er et udtryk for en herskende diskurs, der hænger fast i en magtstruktur hvor transpersoner (selv i en kampagne for transrettigheder) bliver frataget en politisk stemme og i stedet tildelt en personlig oplevelse, som der kan stilles spørgsmålstegn ved.

At flytte diagnosen er ikke en løsning i selv

At flytte diagnosen adresserer ikke de fordomme blandt sundhedsudbydere og på tværs af samfundet, der gør det acceptabelt for transkønnede at være den eneste gruppe i Danmark uden behandlingsgaranti.

Hold fokus på behandlingen

Det vil tage luften totalt af denne kampagne, hvis et enigt folketing i morgen beslutter sig for at flytte diagnosen transseksualisme til et andet kapitel i det danske klassifikationssystem. Så kan vi fejre en symbolpolitisk handling uden at der har været en diskussion af, hvad det egentlig er, der er sagens kerne: At transkønnede bliver diskrimineret groft i sundhedsvæsenet.

Afskaf Transseksualisme Diagnosen

Det er blevet en nærmest årlig tradition at transseksualisme i folketinget forslås fjernet fra listen over psykiske lidelser. Det er en fin gestus. Men hvornår kommer det år, hvor et sådant beslutningsforslag bliver vedtaget?

Stop Samarbejdspolitiken

LGBT Danmark har igår, d. 23.02.2016 udsendt en pressemeddelese om samarbejde med Region Hovedstaden Psykiatri. Dette er mildest talt temmelig uheldigt.

Ciskvinder der snakker om transkvinder med ciskvinder

Det virker for tiden, som om at næsten gud og hver kvinde ynder at diskutere transkvinder og især Caitlyn Jenner op og ned, fordi trans åbenbart “er på mode”. Det er synlighed for transkvinder, det er usynliggørelse af alle andre transkønnede og genderqueer personer.

Queer Normative Frustrationer

Maskulinitet opfattes som mere seriøst end femininitet i mainstreamen. Det burde ikke overraske, at dette også sker i queermiljøer. Når jeg hører min queer, anarkistiske, lesbiske ven blive rådet til at klippe sit lange hår af, og når jeg må se langt for at finde folk, der udviser femininitet til en queer fest, føler jeg mig usynlig og - til tider - uvirkelig.