Manosfæren

PUAs, Incels, MGTOWs, Red pillers, meninists, MRAs og misogyne trolls. Velkommen til Manosfæren hvor vi undersøger og dokumenterer de kvindefjendske eller anti-feministiske afkroge af internettet. Trigger Warnings for Sexisme, Racisme, homofobi, transfobi og ekstrem voldelig og hadeful retorik.


Chads, Stacys, Roasties og Hypergami: Guide til incel-sprog

Hvis du har læst vores blog om Incels (ufrivilligt cølibate) og deres online fællesskaber, kan det være, du er nysgerrig på at forstå tankesættet lidt mere.

Vi guider til de mest almindelige begreber fra Incel-sfæren, fra Chads til roasties. Trigger Warning for racisme, sexisme, transfobi og homofobi. Velkommen til kaninhullet!

Normies

Alle jer andre, der modsat Incel-fællesskabet ikke har set lyset og lever i sammensværgelsen/Gynocratiet. Jvf. The Matrix er det ikke synd for normies: “These people are still a part of that system, and that makes them our enemy.”

Incels

Fællesbetegnelsen for de ufrivilligt cølibat, der har erkendt, at det er samfundets skyld, ikke deres egen. De har alle mulige underkategorier for deres specifikke problemer: Gymcels, braincels, skincels, roidcels..

Stacy

Hende det hele handler om. De attraktive kvinder, som medlemmerne af incel-fællesskaberne gerne vil have fat i, men som i stedet knepper med Chad. Hun er objektiv attraktiv, på en 10-trins skala, som de har arvet fra forførrelses-fællesskabet. Du grinede måske af den slags teorier i How I Met Your Mother, men nu udgør de det ideologiske grundlag for terrorhandlinger.

Chad

Ååååh, Chad! Hvordan kan man nogensinde beskrive hvor fantastisk et mandfolk Chad er? I hvert fald bruger Incels så meget energi på at beskrive disse pragteksemplarer, der løber med ALLE kvinderne, at man skal tungen lige i munden for at forstå, at det ikke er almindelig sund homoerotik. Her er en incels far også i tvivl:

Et billede fra reddit, hvor en bruger klager sin nød over at blive opfattet som homoseksuel pga. sit 'Chad' mappe

Slayer

Incelsprog for de ypperste af Chad’sne. Man kan udregne præcis hvordan vinklen på ens kæmpe skal være, hvor mange millimeter der skal være mellem øjnene et.c. fordi hele teorien siger, at udseende er kvantificerbart, at udseende er det altafgørende, og at det er et spil hvor the winner takes it all. Så Slayer er ham, der rager alle de kvinder til sig, som incel’sne går glip af. Gør det så Slayeren til hovedfjenden? Nej, incelsne er snarere næsegrus fascineret af ham, for problemet er stadig Stacy.

Looks Theory

En af de ideologiske grundsten for incels, og der hvor de nok giver mest mening og er mest sympatiske - og hvor de dermed har det letteste rekrutteringsgrundlag. De har nemlig ret meget peer reviewed materiale at henvise til, der kan bevise, hvordan vi forskelsbehandler hinanden med baggrund i udseende. Men de strækker den uretfærdighed ret langt og må bøje alle andre fakta for at passe. Eksempelvis har vi en central figur i miljøet, Eggman, der i en youtube-video fra 2015 udlægger teorien om udseendet og det deprimerende svar om at tage “The Black Pill”. Han er ganske rigtigt ikke konventionelt attraktiv, så da han et par år senere i en video danser med en kvinde, er hans fans forvirrede. For at få deres verdensbillede til at passe, bliver svaret at kvinden må være trans (gisp!) eller at de nu kan se, at Eggman faktisk er 6 fod høj, og højde trumfer jo alt andet.

Hypergami

Svaret på, hvorfor verden er ekstra ond overfor incels i disse år. I de gode gamle dage under patriarkalsk monogami sørgede det system for, at der var en kvinde til alle, også til incels. Eller so the story goes. Men nu har de onde feminazister indført et kvindevælde, et gynocentrisk styre, hvor kvinder selv må bestemme, hvem de går i seng med - hvilket betyder, at det nu er en naturlov, at alle kvinder søger mod de 20% mest attraktive mænd. En teori incels har til fælles med PUA-fællesskabet. Hvor mange evolutionspsykologer og polyamorøse mener (okay og har beviser for fra antropologien) at ophævelse af monogamien vil give mere sex til flere, så mener incels at denne deregulering vil føre til det samme som på finansmarkederne: At de 1% løber med det hele. PS: Nej, det betyder ikke at incels er antikapitalister, desværre.

Gynokrati

Et diktatorisk kvindestyre, som vi ifølge Incel-sfæren lever i. I gynokratiet tilses kvinders behov over mænds, og mænds 'sande natur' undertrykkes med hård hånd. De mænd, der trives i gynokratiet (se 'Cucks') betragtes som forrædere, en slags mandlige 'uncle Toms'. Tiltag for kvinders og kønsminoriteters ligestilling og anerkendelse, opfattes som beviser på at gynokratiet er løbet amok. Gynokraitiet opfattes som en slags skygge-ledelse, altså eksisterer det ikke på overfladen, men man har i Incel fællesskabet opdaget det, og prøver at få andre til at få øjnene op for det.

Cucks

Som du måske har fornemmet handler alting i deres verdensbillede om sex og alle bliver rubriceret herefter. Men hvad så med alle de almindelige søde mænd du kender, der er gift, dater eller har kærester? De er i virkeligheden hanrejer, cucks. De er de store tabere i den gynocentriske verden, for de betaler måske regninger og opretholder det gynocentriske samfund. Men i virkeligheden er deres partnere dem utro på den ene eller anden måde. En af de måder, kvinder kan gøre mænd til hanrejer på, er hvis de haft sex med andre INDEN de mødte dem. De har så malerisk beskrevet “reddet rundt på pik-karrusellen hele deres 20’ere, indtil de er brugt op og klar til at slå sig ned med en beta-cuck”.

Roasties

De allerværste. Hvis du troede at det med “suttede bolsjer” var ovre engang i Tove Ditlevsen livstid, så hold fast. Ser du, kvinder bliver ikke bare moralsk degenererede af at ride rundt på den her pik-karrusel, vores underliv tager simpelthen skade af det. Det er meget svært for incels at forklarer, hvordan en vagina og specielt kønslæberne ændrer karakter af at have sex med forskellige mænd, men ikke af at have meget sex med den samme mand i et monogamt forhold. Begreber som “semen damage” har været i spil. Så ideen er, at seksuelt aktive kvinder, dvs. de fleste kvinder, har et underliv der nu ligner roastbeef, og at vi skal skamme os. Det skældsord har forvirret mange, der godt kan lide roastbeef og/eller forstår basal anatomi.

Currycel/racecel

Incel-bevægelsen bliver umiddelbart opfattet som endnu et udslag af hvide mænd, der har mistet nogle privilegier, som de tror verden skylder dem. Og incels-færen er også fyldt med racister. Men der er også fyldt med ikke-hvide incels, der selvidentificerer som fx currycels (af indisk eller pakistansk oprindelse) og som kan påstå, at hvis de hvide incels har det hårdt, så har de det endnu værre. Og de hvide incels velkommer dem som bevis på, at deres teori er universel og at de ikke kan affejes som racister. Så smukt, hvordan kvindehad kan forene folk.

Den perfekte kvinde

Hun har ikke navn på samme måde som de andre typer. Men incels gør det tit klart, at udover at de ikke kan få sex, så vil de heller ikke have det! Medmindre de kan få fat på den perfekte kvinde, der nok snarere er en lille pige eller en robot. Hun bliver ofte beskrevet som nedenstående, som man kan håbe på er en slags satire eller fetish.

Den sorte pille

Røde, blå og sorte piller bliver ofte nævnt i manosfæren, og er en reference til The Matrix, hvor karakteren Morfeus tilbyder Neo valget mellem en rød og en blå pille. Hvis han spiser den blå, glemmer han alt om at den verden han lever i i virkeligheden er en illusion skabt af robotter, spiser han den røde bliver han i den 'virkelige' verden og kan udforske og bekæmpe konspirationen. Den blå pille betyder her mainstream feminismens verdensindstilling, den røde pille repræsenterer den anti-feministiske sandhed. Den røde pille bruges som metafor for kritisk, maskulin kønsbevidsthed af adskillige grupperinger i manosfæren og er endda et board på reddit. Den sorte pille er et begreb indført af Incel-debattøren Eggman i youtube videoen fra 2015, og betyder at man har et langt mere nihilistisk og opgivende syn på verden og kvinder: De er onde, vil altid være utro og manipulere dig, og du kan intet gøre for at ændre det. Red-pill'ers tror på forandring og modstand, black-pillers er nihilister og defaitister.

Reverse rape/Omvendt voldtægt

Det er også en slags voldtægt, når kvinder ikke vil have sex med mænd. Og en skandale at det ikke anerkendes som sådan. Nogle incels vil derfor have sig inkluderet i #MeToo-bevægelsen. Igen et eksempel på, hvordan sprog og metoder fra kvindekampen, antirascisme, og social refærdighed approprieres af folk med den stik modsatte dagsorden: Her en om sex som en rettighed, kvinder er forpligtet til at opfylde - og cølibat som en form for seksuelt overgreb.

Nu er du klar til at genkende en incel i det fri - Brug evt. vores Incel Bingo, hvis du render ind i nogen på internettet.

Incel Bingo

Seneste indlæg:

Få opdateringer fra denne blog