Her Story

Her Story er frit tilgængelig online, varer ca 60 minutter, og er spillet, skrevet og instrueret af transkvinder. Sådan!

I denne lille serie på indtil videre 6 afsnit, følger man Violet, Page og Allie.
Ciskønnede Allie, der er spillet af lige så ciskønnede Laura Zak, vil gerne skrive en historie om transpersoner til det fiktive LGBTQ magasin Gay LA, og lærer således Violet (Jen Richards) såvel som Violet’s gode ven Paige (Angelica Ross) at kende. Det bliver starten på en sød historie, hvor transkvinder såvel som ciskvinder får gjort op med nogle svære spørgsmål.

I midlertid følger man Violet og Paige lige så meget som Allie, og ved hjælp af en god blanding af både cis- og transkvinder i hele castet, formår Her Story at formidle en oprigtig og empatisk fortælling om mødet derimellem.

Temaer der berøres er bl.a. ciskønnedes begyndervanskeligheder med sprog og berøringsangst, transmisogyne lesbiske, misbrugsforhold, diskrimination i kvindeshelters, kropsdysfori, det at føle, at man bliver mere ægte kvinde af en heteroseksuel praksis, sexarbejde, trans-søsterskab, kærlighed til transkvinder og usikkerhed ved, om man kan være lesbisk og tiltrukket af transkvinder på samme tid.

Selvom der er mange hårde emner indimellem ovennævnte, er serien meget kærlig over for alle dens roller. F.eks. afbildes transmisogyni og anden vold kun der, hvor den er absolut nødvendig for at behandle et emne uden berøringsangst, og aldrig blot for effektens skyld. Ingen følelsesporno her. De nævnte temaer kan altså betragtes som triggerwarnings, hvis man nemt bliver påvirket, men serien er meget blid overfor sin seer, og er tydeligt lavet med hensyn til et hovedsageligt transkønnet publikum. Jeg er selv særligt sensitiv og transkvinde med et par særligt ubehagelige oplevelser i lasten, og jeg nød at se den hele vejen igennem til trods for at nogle af emnerne kom meget tæt på. De svære følelser blev for mit vedkommende bearbejdet til A+ hver gang.

Hele gildet er betalt igennem indiegogo, og udover at være en skøn lille oase i den ørkenvandring det er at lede efter transkvinde-venlig kultur, er det også en sejr for transfeminine skuespillere. Jeg anbefaler den varmt, og hvis det får dig til at ønske at se den, kan den ses lige her. Husk at udvide til fuldskærmsvisning!


Skrevet af , .