PRESSEMEDDELELSE: SlutWalk 2016 kommer til København

Lørdag d. 11. Juni afholdes der SlutWalk i København. Optoget er arrangeret af en række aktivister fra København, har til formål at samle byens borgere til en fejring af retten til vores egen krop og et opgør med en kultur, der bagatelliserer seksuelle overgreb.

SlutWalk er en international bevægelse, der startede i Toronto i 2011. Samme år blev Københavns første SlutWalk afholdt.

SlutWalk er af gruppen bag optoget tænkt som en fejring; af selvbestemmelse, seksualitet, ejerskab over eget udtryk og gensidig respekt. At kalde nogen for en ’slut’, en ’skank’ eller en ’billig luder’ er at udstøde dem fra fællesskabet, og i værste fald kan disse udtryk bruges til at retfærdiggøre voldtægt. SlutWalk udfordrer ideen om at et menneske kan være “billigt” - at jo flere blowjobs man har givet, jo flere man har haft samkvem med, jo mindre står der på kontoen. Denne prissætning af den menneskelige seksualitet er usmagelig, upassende og ikke tilsvarende til et moderne samfund der, på ydersiden, opfordrer til inklusivitet og accept.

Maia Kahlke-Lorentzen, fra gruppen bag SlutWalk København, udtalte sig: ”SlutWalk er en fejring af retten til vores egen krop og dermed et opgør med ideen om, at vores påklædning eller seksuelle præferencer på nogen måde kan undskylde eller retfærdiggøre voldtægt eller andre krænkelser. Vi vil tage ordet “slut” tilbage og gøre op med luder-stigmaet.”

“Og så SlutWalk er også et krav om respekt - et opråb mod den udskamning af kroppe og seksualitet, der er så almindelig i vores samfund, at vi næsten alle medvirker til den uden at tænke over det.   En fejring af vores ret til selv at bestemme over vores kroppe, vores udtryk, hvem vi knalder med og hvordan - uden at skulle frygte at blive stemplet eller straffet for vores valg.”

SlutWalk afholdes lørdag d. 11. Juni, og starter på Christiansborg Slutsplads kl. 12. Alle er inviterede, og du kan gå med i SlutWalk som individ - eller som gruppe - med dine egne budskaber, så længe de ikke er sexistiske, homofobiske, transfobiske, racistiske eller udskammer andre deltagere.

--SLUT--

Pressekontakt:

Julie Zerlang

E-mail: j.zerlang@icloud.com

Om SlutWalk

SlutWalk er en transnational bevægelse der kalder på enden af voldtægtskultur. Bevægelsen startede i Toronto, Canada, efter en politiofficer havde udtalt sig, at kvinder burde undgå at gå klædt som ”sluts” hvis de ikke ville voldtages. Udtalelsen udløste store protester, der efterfølgende udviklede sig til en transnational bevægelse. SlutWalk har fundet sted i byer fra Delhi til Toronto, og blev sidst afholdt i København i 2011.

Link:

Billeder fra SlutWalk København 2011

Billeder fra Internationale SlutWalks

Projektside på bloggen Killjoy.dk

Slutwalk København ~

Vil du være sikker på at se de nyeste artikler fra killjoy.dk?
Så kan du skrive dig op til vores gratis e-mail service.