Onlineguide i intersektionelt glædesdrab

Killjoy er når man er med til at synliggøre de eksklusionsmekanismer, der udgør præmisserne for den gode stemning - eller den stemning, som ikke er forstyrret.

Når man laver killjoy, tvinger det mennesker omkring en til at tænke over deres position, og det er de fleste hverken vante eller gode til.

Når f.eks. det meste af Danmark har besluttet sig for, at vi lever i et dejligt land, hvor der ikke er problemer med hverken racisme, sexisme, dyadisme, transfobi, bifobi, homofobi, ableism, mentalisme, osv. ad nauseam, er det killjoys, der minder resten af landet om, at ligegyldigt om man synes, vi lider af alle disse undertrykkende strukturer, eller ønsker fortsat at marginalisere udsatte grupper, så sidder der altså nogen ude i kulden og føler, at stemningen er rigtig dårlig allerede. Den hærdede killjoy formår endda at bringe denne dårlige stemning med indenfor til alle dem, der indtil nu har troet sig fri for ansvar for undertrykkelsen.

En killjoy er ikke mindst noget, man kan blive helt ufrivilligt, ved blot at være til - hvis f.eks. ens krop eller identitet, tvinger folk omkring en til at tage stilling til deres egen krop eller identitet. Det er vigtigt at forstå, at killjoy ikke er noget, man bare bliver for sjov. For mange er killjoy først og fremmest et mærkat, der stempler dem med negativ intention. Killjoy.dk er et projekt, der skal empower killjoys.

Aktivistiske Projekter:

Redaktioner:

Kunstprojekter:

Øvrige: